Pages

Tuesday, July 30, 2013

Cornflakes Madu


Menjelang hari raya, anak-anakku pasti sibuk menyediakan biskut cornflakes madu. Ini merupakan biskut raya yang mesti disediakan kerana biskut ini menjadi kegemaran ramai! Cara membuatnya juga mudah. Bahan yang diperlukan ialah 1 kotak cornflakes bersaiz besar + 1/4 buku buttercup (cairkan di atas api) + madu secukupnya.  Bakar selama 25 - 30 minit dengan suhu 180 darjah celsius.


Lihat tu, siap letak dalam tabung dan bersil salotape supaya tidak masuk angin! Kalau dah lemau, tidak sedap lagi...

Cornflakes madu ini dibuat oleh namia, admin blog sehari di dapur dan aimida clothing.

2 comments:

  1. yummmyyyy...sedapnyeee...em tapi umah sy tak penah ad cornflake...huuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap nak-nak bila makan selepas berbuka puasa!Sedar-sedar dah habis satu balang....hehe

      Delete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)