Bahan utama :
1 kg udang kapas
Bahan-bahan kisar :
1 inci halia
5 ulas bawang putih
1 labu bawang besar
2 batang serai dititik
Bahan-bahan pes :
2 sudu besar sos tomato
2 sudu besar sos cili
2 sudu besar sos tiram
(digaulkan hingga sebati)
Cara membuatnya :
1. Udang digaulkan dengan serbuk kunyit dan garam. Kemudian digorengkan sehingga masak.
2. Tumiskan bahan-bahan kisar dan serai sehingga garing.
3. Masukan bahan-bahan pes dan 1/2 cawan air. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
4. Setelah kuah agak pekat, masukkan udang yang telah digoreng dan angkat.
p.s~gambar nanti diuploadkan!
gambar diuploadkan pada 16/3/2011,jam 10.47 mlm
waaaa terliur den T.T walaupun baca respei jah.haha.nak udang.....
ReplyDeletebaru nak tny gambo mane kak..heheh..ok, nanti upload eh kak..nyum nyum..
ReplyDeleteJom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini
salam has,
ReplyDeleteok nanti kak masukkan!