Lama sudah Syu nak makan ketam. Jadi pada hari ini baru berkesempatan masak untuk menu tengah hari pada Sabtu ni.
Bahan utama ~Ketam 7 ekor (potong 2)
Bahan kisar
5 tangkai cili padi
5 tangkai cili padi
Sedikit kunyit hidup (serbuk kunyit pun boleh)
Sedikit santan
Sedikit santan
2 batang serai dititik
Santan rm3.00
Air secukupnya
Santan rm3.00
Air secukupnya
Cara masak
1. Satukan semua bahan. Letak separuh dulu santan.
2. Apabila ketam dah masak, masukkan separuh lagi santan yang berbaki. Letak garam n gula secukup rasa. Tutup api selepas 4-5 minit. Siap untuk dimakan dengan nasi putih panas-panas.
1. Satukan semua bahan. Letak separuh dulu santan.
2. Apabila ketam dah masak, masukkan separuh lagi santan yang berbaki. Letak garam n gula secukup rasa. Tutup api selepas 4-5 minit. Siap untuk dimakan dengan nasi putih panas-panas.
No comments:
Post a Comment
Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)