Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Sunday, April 24, 2016

Ayam Masak Lemak Cili Padi

Salam. Rasanya sudah agak lama aku tidak update blog ini tentang masakan. Hari ini terpanggil untuk masukkan resipi yang menjadi kegemaran ramai ini terutamanya bagi mereka yang menyukai masakan pedas.Hari ini masak masakan orang nogori sembilan. Rasa-rasanya ada yang dah boleh agak masakan apa tu. Sudah pastinya masak lemak cili padi...hehehe kat tajuk pun dah bagi tahu!

Bahan yang diperlukan ialah seekor ayam potong kecil-kecil. Ayam ini hendaklah dipanggang dalam pan ajaib bertujuan untuk membuang airnya dan bagi kulitnya sedikit garing!

Bahan kuah :

1 inci kunyit hidup + 10 tangkai cili padi (letak lebih jika suka lagi pedas) + santan (sedikit je letak) = blend hingga semua sebati dan hancur

400 ml santan (saya guna santan kotak je)

1 biji ubi kentang - potong 4

4 batang serai - titik sedikit

2 keping asam gelugur

1 gelas air

Cara masak :

1. Satukan semua bahan kuah dalam periuk. Santan letak separuh sahaja.

2. Bila ubi kentang sudah empuk, masukkan ayam + separuh lagi santan.

3. Letak gula + garam secukup rasa. Masak 2 - 3 minit lagi. Tutup api. Siap

Selamat mencuba.


Saturday, April 2, 2016

Nak makan free KFC?

Saturday, March 12, 2016

Beef Steak



Baru-baru ini, angah masak lagi beef steak atas permintaan si syu dan kami semua. Sedap .. seperti masakan tok ma pun ada.
Asal resipi beef steak ini pun daripada tok ma. Beef steak ini  sedap makan bersama-sama roti. Jika nak cuba resipinya, klik sini

Wednesday, March 9, 2016

Hotfix applicator wand - PINK...harga SALE RM55

 

Tinggal SATU set je lagi.
Sale pd harga RM 55 inc pos atau RM 100 (plus 1490pcs hotfix mix sizes rhinestones)

Sale sehingga 15/3 atau sehingga stok masih ada.

WA/telegram +60139144567

Thursday, February 25, 2016

Eloisa ~ Instant Shawl












Assalamualaikum wbt. Miliki Instant shawl Eloisa yang memang mudah digayakan dalam masa 10 saat sahaja, selesa dan sudah pastinya dapat menyerlahkan keanggunan anda. Eloisa diperbuat daripada material heavy chiffon yang berkualiti tinggi, diperhalusi dengan jahitan yang kemas serta ditampakkan lebih eksklusif dengan label plate besi berwarna emas.

HARGA
• Malaysia - RM53.00
• Singapore & Brunei - USD12.72
.
PENGHANTARAN
• Semenanjung Malaysia - RM7.00
• Sabah - RM11.00
• Sarawak - RM10.00
• Singapore - USD12.72
• Brunei - USD15.12

Untuk order : whatapps
+60199554545 (Mega)