Ahad 24 Oktober
11.00 pagi
Hari ini aku terfikir-fikir menu apa nak dibuat dengan ikan cencaru ini! Biasanya aku buat cencaru goreng berlada aje. Memandangkan aku akan buat sambal belacan, jadi rasanya aku panggang ajelah ikan cencaru ini.
Nasib baik ada Wani yang mahu menolong aku di dapur, almaklum banyak lauk yang aku nak masak hari ini~ telur itik masak cili padi dan sayur kacang botol. Nak buat sambal belacan lagik!
Jadi aku tugaskan Wani memanggang ikan cencaru. Memandangkan ini pertama kali Wani memanggang ikan, hasilnya bolehlah dipuji sebab ikan cencaru panggang Wani ini sedap dimakan! Manis dan berjuicee..gitu!
ikan fresh memang sedap kan teratai
ReplyDeleteALL IN ONE
betul tu nur..ikan kalau dah masuk fridge mmg x berapa sedap tp dimasak terus mmg best rasanya!
ReplyDelete