Artikel berkaitan
Sunday, September 19, 2010
cencaru goreng berlada
Bahan-bahannya:
2 ekor ikan cencaru
2 cb bawang kisar
2 cb cili boh
garam,gula dan kunyit secukup rasa
minyak untuk mengoreng
Cara memasaknya:
1. Gaulkan semua bahan-bahannya.
2. Lumurkan bahan tadi ke atas ikan dan bahagian dalam ikan (belah belakang ikan cencaru)
3. Lepas tu..gorengkan dalam minyak yang sudah dipanaskan.
*sedap dimakan dengan nasi putih yang masih panas*
Labels:
ikan
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Resepi kegemaran keluarga kita :)
ReplyDeletebetulx3...baru2 ni dua hari beturut-turut makan ikan goreng cencaru berlada nih..:)
ReplyDeleteMasa Yat mari rumah hari sabtu baru-baru ini pun Ti masa ikan ni :)
ReplyDeleteMakan dengan masak lemak sedap...kalau ada sambal belacan lagi best!
ye ti...semalam kita org makan dengan masak lemak pucuk paku, memang best..ira sampai tambah 2 pinggan nasi. Tapi wani kurang suka ikan ini!!
ReplyDeletemmg pOn iRa suKa maKan IkaN niH!!!
ReplyDeleteSedAp hiNgga MenjIlaT jAri...huhu