Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Sunday, September 18, 2011

Seronoknya 'menyamar' sekejap!

Sabtu,17 September 2011

10.15 pagi

Aku, suami dan anak-anak makan pagi merangkap 'open house untuk anak-anak murid' di rumah Yat. Macam-macam yang Yat sediakan...mee hoon goreng dan nasi minyak!

11.00 pagi

Anak-anak murid lelaki dah datang, ramai jugak. Terus jemput makan! Masa tu dah riuh mereka melihat aku dan Yat~ sama je tapi masih boleh kenal sebab Yat 'introduce' aku. Taklah tertukar!

11.30 pagi

Anak-anak murid perempuan tiba. Yat ketika itu sibuk di dapur. Aku ambil peluang, sambut ketibaan anak-anak murid Yat ini, 'introduce' diri ku sebagai YAT...siap salam lagi! Tapi ada juga yang bertanya, "Cikgu ke ni?", Aku jawab, saja nak mengenakan mereka..."Ya, cikgu awaklah ni, salam-salam...",sambil ketawa diperhatikan seorang kawannya (yang dah tahu siapa aku) , pun ketawa!!

Masuk je dalam rumah, mereka terkejut jumpa seorang lagi cikgunya....terpinga-pinga! Riuh rendah jadinya,baru Yat beritahu yang tadi tu (aku) adalah kembarnya!!

Hai. seronoknya 'menyamar' jadi Yat sekejap!!

19 comments:

  1. tu la untung kembar seiras blh menyamar.. kekekeke. jgn dh kawen nanti suami tersilap masuk bilik dh ler

    ReplyDelete
  2. Hehe....tukar keje tak boleh sebab kerja sama...tukar sekolah boleh...tertukar bilik..tak mungkin sebab rumah lain...

    ReplyDelete
  3. cikgu isza~jobnya sama,cikgu jugak.Dah namanya kembar,minat pun sama,nak jadi cikgu!

    ReplyDelete
  4. The Lekat Lekit Story ~ ohh x mungkin terjadi sbb duduk rumah lain2!

    ReplyDelete
  5. akak kembar???woww2, bestnye...aisya suke tgk org kembar ni...:)

    ReplyDelete
  6. nur aisya ~ memang seronok jadi kembar,selalu ada teman bersembang!

    ReplyDelete
  7. hehe muke punya la len mcam mana org kata samaaa.waaa.best nye ada kembar.hehe tetibee.

    ReplyDelete
  8. masa ni lah best klu ada kembar boleh menyamar

    ReplyDelete
  9. K.Teratai,
    Bab menyamar tu yang best tuh... :D

    ReplyDelete
  10. merah~itulah kita nampak lain,tapi still orang tertukar!

    ReplyDelete
  11. ct N Honey~amatlah seronoknya...nak mengenakan orang,he,he...:)

    ReplyDelete
  12. s820~best sangat-sangat sbb org lain tak boleh buat gini,hanya pasangan kembar je boleh 'menyamar'...:)

    ReplyDelete
  13. sy bukan cikgu!! hehehehe...anyway..ha ah ade ga :) jmput join :)

    ReplyDelete
  14. La, ada kembar rupanya. Mula2 baca tak faham, dah habis baca baru faham.

    Best tak ada kembar? =)

    ReplyDelete
  15. sha ~ohh memang best sangat2 ada kembar,boleh share banyak benda!

    ReplyDelete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)