Doa Solat Dhuha

Sunday, January 8, 2017

Round Galaxies


Monday, December 26, 2016

Mee hoon rebus

Bahan-bahan kisar untuk kuahnya
5 ulas bawang putih
3 labu kecil bawang besar
4 tangkai cili padi

Air secukupnya
Cuka secukupnya
1 kiub pati ayam
Isi ayam - potong dadu
1 paket Fish ball
4 biji telur ayam
4 paket bihoon - rendam sehingga lembut

Cara masak:
1. Tumis bahan kisar sehingga naik bau + 1 kiub pati ayam.

2. Masukkan isi ayam + fish ball + air.

3. Setelah air mendidih kecilkan api, masukkan telur satu persatu. Setelah telur putih memekat, asingkan telur tersebut dlm bekas lain (supaya telur kuning kekal cair).

4. Masukkan cuka + garam + gula secukup rasa. Masukkan bihoon. Masak sehingga bihoon lembut. Hidangkan bersama2 telur yg telah diasingkan itu. Sedap dimakan ketika masih panas.

Selamat mencuba 🤗🤗🤗

Wednesday, November 16, 2016

Kunjungan Yang Tak Disangka-sangka!!

15 Nov 2016 (Selasa)
9.45 pagi
Aku sedang minum teh tarik di kantin sekolah bersama-sama chah. Tiba-tiba mendapat call dari Ezmah. Suspen juga bila Ezmah bagitahu ada seseorang nak berjumpa dengan aku. Aku pun bergegas ke tempat rehat di hadapan bilik aku. Terkejut juga kerana susuk tubuh seorang lelaki yang aku nampak berada di situ.

Ahhh bila terpandang wajahnya, aku seakan-akan mengimbau kembali wajah-wajah anak-anak didikku di SPA. Tak salah lagi, dia salah seorang anak didikku yang aku ajar hampir 26 tahun dulu! Aku menjadi guru kelasnya ketika itu iaitu kelas 6A3. Masa itu, aku baru saja bertugas sebagai guru..baru setahun jagung kata orang!

TQVM Hasmadi sudi bagi gambar ini.


Tapi sayang, aku tidak dapat bersembang lama dengan Hasmadi kerana dalam pukul 10 pagi aku ada mesyuarat dengan pengetua.

Jadi sebelum berpisah tu, sempatlah Hasmadi mengambil gambar ku,katanya kawan-kawannya nak lihat wajah cikgu sekarang...hihihi


dan bergambar juga dengan Hasmadi (terima kasih banyak-banyak sebab sudi bertandang ke sekolah cikgu dan juga masih mengingati cikgu).


Monday, August 15, 2016

Bersantai dengan kawan-kawan!

Bukan senang nak dapat peluang seperti hari ini...cuti sekolah (cuti peristiwa) sempena Kejohanan Sukan Tahunan SMKTP Kali Ke 47 semalam. Jadi hari ini sekolah aku cuti!Yeay....seronoknya.

Dalam pukul 8.30 pagi, aku dan Chah bertolak ke sekolah untuk berjumpa dengan kawan-kawan yang akan join sama untuk breakfast di Mega View Hotel. Walk in je...
duduk-duduk kat sana sampai 10.30 pagi sambil makan-makan dan berborak-borak..menghilangkan stress!

Banyak juga pilihan untuk RM18
Apa lagi...makanlah. Bismillah..

Sudah bersarapan tu..bergambar kenangan pula..hihihi




Bergambar kat photobooth Mega View pula...

Mula-mula tu ingat nak balik je lepas bersarapan, tapi hari masih pagi...jom kita ke ECM pulak...sambil window shopping! Tapi terbelilah juga ... hemmmm
Sebelum balik tu, aku, chah dan ros basahkan tekak dulu di Black Canyon...

Terkejut kami...bila minuman dihidangkan!Rupa-rupanya kecil yang amat saiz cawan kopi tu!

Side menu...American Sandwich
 Hampir tengahari, kami bertolak balik ke SMKTP, hantar ros (keretanya di sana).

Kenangan yang akan aku rindui selepas aku pencen tahun depan.... bersantai dengan kawan-kawan seperjuangan!

Sunday, August 7, 2016

Blouse RM65

Measurement:
Size S: Length: 97cm Bust: 91cm Waist: 87cm Shoulder: 35.5cm Sleeve: 58cm
Size M: Length: 98cm Bust: 96cm Waist: 92cm Shoulder: 37cm Sleeve: 58cm
Size L: Length: 99cm Bust: 101cm Waist: 97cm Shoulder: 38.5cm Sleeve: 59cm
Size XL: Length: 100cm Bust: 106cm Waist: 102cm Shoulder: 40cm Sleeve: 59cm
Material: Crepe
Description: Front Zip for BF , Both Sleeve end with Zip , 2 Hidden Pocket.

Berminat pm 0199554545 (mega)

Nuff