Artikel berkaitan
Friday, December 16, 2011
Sarapan pagi ~Nasi Kuning Gulai Ikan Tongkol
Semasa balik ke kampung dua minggu lepas, suami ada beli lauk nasi dagang untuk dimakan dengan nasi putih ~dipanggil nasi berlauk atau digandingkan dengan nasi kuning + sambal belacan ~sesuai dijadikan menu sarapan pagi! Untuk resipi nasi kuning, sila klik sini.
Labels:
nasi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
dulu masa belajar kat pahang rajin la jumpa ikan tongkol ni...nasi lemak pun ada yg berlauk ikan tongkol...tp sekrang dah tak selalu jmpa..:)
ReplyDeleteyummy!!..nampak sedap je...lapar la plak...:)
ReplyDeletecik aisha ~ di kawasan pantai timur (Kelantan, Terengganu n Pahang) memang biasa guna ikan tongkol utk lauk nasi lemak dan nasi dagang...itulah keistimewaan lauknya di sini!
ReplyDeleteLady Rina ~ sedap especially musim2 hujan begini!
ReplyDeleteterliur tgk pic.ni..mama kena tukar lauk lain.hu2x..sbb tak makan ikan dr kecil lagi..
ReplyDeletemama aini ~ oh ya ke, boleh je ganti dengan ikan atau ayam, sedap juga:)
ReplyDeleteha'ah, pernah juga makan nasi lemak ngn ikan ayo ni, kt ganu tak silap..
ReplyDeleteakak, nape blog http://www.ceritaindahkami.com/ takde dlm bloglist? hehe..