Artikel berkaitan
Sunday, December 18, 2011
Ubi kayu rebus
Musim-musim hujan ni, banyak jenis ubi yang dijual. Antaranya ialah ubi kayu. Macam-macam masakan/kueh boleh dibuat menggunakan ubi kayu. Rebus gitu aje pun sedap, terutama di makan panas-panas dan dicicah dengan kelapa parut muda...sedapnyalah!
Resipi ubi kayu rebus > rebus ubi kayu + garam + gula secukup rasa + air. Ada juga gantikan gula dengan gula melaka/gula perang. Jadi warnanya sedikit keperangan.
Labels:
ubi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
urmm..dapnyerr..nak2 lak ngan
ReplyDeletemusim ujan skrg kn..tgk gmbr
pun da bselera neh..hehe..
diana ~ betul tu...semalam buat bikang ubi, nanti postkan:)
ReplyDeletearena ~ he,he tu yg sdapnya makan bulan2 hujan gini:)
ReplyDeletesalam kak, nak buat gune ubi kentang pun boleh ke cara ni
ReplyDeleteubi kentang sedap buat fries atau cheesezy wedges!
Delete