BUKU KANAK2 & REMAJA

buku rujukan sekolah

BUKU RESIPI

Artikel berkaitan

Monday, October 18, 2010

Menu minum petang...simple aje!

Menu minum petang familiku minggu lepas agak ringkas iaitu keropok keping dan cucur segera (cucur perasa udang Adabi) yang digoreng oleh Wani. Tapi tanpa lada pencicah sudah tentu tak lengkap jadinya. Nasib baik suami tercinta pandai membuat sos lada ini. Ikutilah resipi ringkas berikut :

Bahan-bahan membuat sos lada :

2 camca besar cili boh
semangkuk air asam jawa
1 camca kecil cuka
sedikit belacan
gula secukup rasa


Cara membuatnya :

1. Semua bahan diletakkan dalam periuk kecil dan dimasak menggunakan api sederhana.

2. Setelah agak pekat angkat dan hidangkan bersama-sama keropok keping dan cucur udang.




No comments:

Post a Comment

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...