Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Friday, August 10, 2012

Singgang sotong berlengkuas

Salam ramadhan. Hari ini sudah memasuki penghujung ramadhan iaitu 21 ramadhan. Begitu cepat masa berlalu..dan di akhir-akhir ni masak pun yang simple-simple je. Tambahan pula kami sekeluarga diserang demam selsema...selera makan tu nak yang masam dan berair.
Oleh itu, petang ini saya masak singgang sotong berlengkuas. Resipinya sama seperti sup ayam lengkuas yang saya postkan sebelum ini. Cuma ayam digantikan dengan sotong. Tak tahulah sedap ke tak sebab first time masak. Tapi sup ayam lengkuas tu sedap...bolehlah cuba masak..gerenti puas hati!

3 comments:

  1. selalu buat singgang ikan je...ayam xpernah cuba apatah lagi sotong.tp nmpk mcm sedap...

    ReplyDelete
  2. ehem macam sedapnya..thanks teratai share resepi ni..

    ReplyDelete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)