BUKU KANAK2 & REMAJA

buku rujukan sekolah

BUKU RESIPI

Artikel berkaitan

Sunday, September 19, 2010

cencaru goreng berlada


Bahan-bahannya:

2 ekor ikan cencaru
2 cb bawang kisar
2 cb cili boh
garam,gula dan kunyit secukup rasa
minyak untuk mengoreng

Cara memasaknya:

1. Gaulkan semua bahan-bahannya.

2. Lumurkan bahan tadi ke atas ikan dan bahagian dalam ikan (belah belakang ikan cencaru)

3. Lepas tu..gorengkan dalam minyak yang sudah dipanaskan.


*sedap dimakan dengan nasi putih yang masih panas*

5 comments:

  1. Resepi kegemaran keluarga kita :)

    ReplyDelete
  2. betulx3...baru2 ni dua hari beturut-turut makan ikan goreng cencaru berlada nih..:)

    ReplyDelete
  3. Masa Yat mari rumah hari sabtu baru-baru ini pun Ti masa ikan ni :)

    Makan dengan masak lemak sedap...kalau ada sambal belacan lagi best!

    ReplyDelete
  4. ye ti...semalam kita org makan dengan masak lemak pucuk paku, memang best..ira sampai tambah 2 pinggan nasi. Tapi wani kurang suka ikan ini!!

    ReplyDelete
  5. mmg pOn iRa suKa maKan IkaN niH!!!
    SedAp hiNgga MenjIlaT jAri...huhu

    ReplyDelete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...