Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Saturday, May 21, 2011

Kerja Kursus Geografi : Penulisan Rujukan Yang Betul

Semasa memeriksa kerja kursus geografi yang dihantar oleh anak muridku, pelbagai cara penulisan rujukan dipersembahkan oleh mereka. Ada yang tidak menepati kehendak Panduan Pemarkahan KKG. Oleh itu, saya berikan format yang betul bagi penulisan RUJUKAN.








12 comments:

  1. wah bagus ye cikgu ni.
    subjct fav sy geografi.
    alhamdulillah spm dpt A1.
    msh blum trlmbt lg nak ucap selamat hari guru :)

    ReplyDelete
  2. cikcahya~ooh,tahniah dpt A1 geografi. Mesti guru yg mengajar cikcahya tersenyum bangga!

    Terima kasih...masih x terlambat,mood hari guru lagi ni:)

    ReplyDelete
  3. saya masukkan link teratai kat blog saya yea..

    ramai pelajar tanya tentang rujukan...saya tak berpeluang nak buat...

    macam mana kerja kursus?

    sekolah saya, semua dah hantar cuma ada beberapa pelajar yang bermasalah sahaja..

    ReplyDelete
  4. Cikgu CTE~ok,no problem. Dah buat dlm powerpoint utk presentation kepada anak murid..tu yg share kat sini:)

    ReplyDelete
  5. Bahan grafik tu nak wat tentang ape?tajuk ape?

    ReplyDelete
  6. Bahan grafik tu boleh buat dlm byk cara spt:

    1. Jadual
    2. Graf bar/carta pai
    3. Peta minda
    4. Rajah aliran

    tajuk~punca/kesan/cadangan pencemaran alam sekitar di kawasan kajian masing2...sila tanya cikgu geografi di sekolah ya.

    ReplyDelete
  7. cikgu saya amik cikgu punya folio ok hehehe

    ReplyDelete
  8. cikgu saya amik cikgu punya folio ok hehehe

    ReplyDelete
  9. cikgu saya amik cikgu punya folio ok hehehe

    ReplyDelete
  10. tengs 4 the mklumt.........

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah saya dpt siapkan folio saya dlm masa satu hari jaa. tapi tak lah tiru semuanya. hehe. Apa2 pun thanks cikgu! semoga beroleh kesenangan di dunia dan akhirat, insha Allah.. :)

    ReplyDelete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...