Kalau kita lihat di pusat-pusat membeli-belah, restoran nasi ayam penyet telah mendominasinya. Pengemar nasi ayam penyet juga semakin bertambah! Tidak terkecuali keluargaku. Oleh itu, si chef angah mencubalah memasak sendiri nasi ayam penyet ini. Hasilnya amatlah sedap...boleh beri 4 bintang!
untuk melihat resipinya sila klik link di bawah
Assalamu`alaikum, selalu makan hidangan ni kalau jenjalan kat Sarawak... kalau tak silap saya ianya salah satu menu wajib/perlu cuba selain daripada kek lapis dan terubuk masin.
ReplyDeleteWaalaikumsalam, betul tu.Semasa suami saya ke Miri baru-baru ini, dia ada beritahu nasi ayam penyet di sana amatlah sedap berbanding dengan nasi ayam penyet di Kuantan.Mungkin ini resipi utama penduduk di sana spt kek lapis dan terubuk masin..:)
ReplyDeleteehem memang dah popular nasi ayam penyet ni..mama pun salah seorang penggemarnya.. :)
ReplyDeleteuntung teratai ada chef angah !!..
Sedapkan nasi ayam penyet ni...terima kasih mama aini:)
DeleteAyam penyek tempoh hari makan kat Tesco..bini aku tak tahan sebab pedas sangat katanya. Memang pedas betul sambal ayam penyek ini..
ReplyDeleteBy the way aku suka pedas...hehehehehe
Jemputan rasmi buat anda…
Promosi sikit……hehehe
Dijemput sertai segmen saya ini:
http://hanifidrus.blogspot.com/2012/08/hanifidrus-segmen-menerjah.html
Lagi pedas lagi sedap...itu yg 'kick'!
ReplyDeleteOk thanks...