Dua tiga hari sudah berbuka puasa dengan lauk ayam. Jadi kali ini, terasalah pula nak berbuka puasa dengan lauk ikan. Memandangkan suamiku membelikan beberapa keping ikan merah, rasanya lebih sesuai dimasak sama ada sweet sour atau masak tiga rasa.
Akhirnya, aku mengambil keputusan untuk memasak lauk tiga rasa sahaja. Jika sesiapa nak tahu resipinya, sila klik sini. Selamat memasak untuk lauk berbuka puasa hari ini.
boleh try gak ni... ;)
ReplyDeleteCuba masak lepas tu pasti jatuh cinta :)
DeleteHarga ikan merah mahal.. hu3
ReplyDeleteSekali sekala makan...Hehehe
DeleteIkan tiga rasa sedap...masam manis...kalau mkn mmg bertambah nasinya tuu...
ReplyDeleteMembuka selera terutama di bulan puasa ni!
Deletemenu utama kat rumah.. selang 2-3 hari je mesti buat.. ikan x kira ikan apa semua bedal je :)
ReplyDeleteOh ya ke..tapi betullah kalau makan banyak kali pun tak jemu!
Deleteboleh try nnti :)
ReplyDeleteBetul tu, tak cuba tak tahu kesedapannya!
Delete