Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Monday, January 31, 2011

Kelakar sungguh ....

Semalam aku, suamiku dan anak-anak pergi ke Kuala Lumpur iaitu ke Jalan TAR untuk mencari buku-buku farmasi along yang akan dibawa ke Australia! Setelah membeli buku-buku itu (mahal ooo...RM500 ~aku ambil resit untuk claim income tax!), kami pun pergilah 'shopping' beli tudung skalop....susah sungguh nak cari! Banyak dah kedai dijajah, tak juga jumpa-jumpa.

Nak dijadikan cerita, suami aku ni dengan dua orang anaknya, pergilah ke Kedai Gulatis Silk House, dengan niat nak tolong cari kedai jual tudung skalop ini....Aku dengan tiga orang anakku pun mencari juga di deretan Pasaraya Kamdar iaitu di Arked Malindo, alhamdulillah akhirnya berjumpa dengan tudung idaman hati tu...senyum meleretlah along dan angah!

Aku pun telefon suamiku, tapi tak berjawab...selang beberapa minit suamiku pun telefon

aku: kita orang dah jumpa tudung tu..

suami : kat mana?

aku : dekat Kamdar, depan Kedai Hari-Hari

suami : ok...

Tunggu punya tunggu, suami dan dua anakku tak muncul-muncul....mana ni???

Suamiku telefon semula....

aku : kat mana?

suami : depan Kedai Hari-Hari lah!

Aku dan along, angah dan wani tengoklah depan Kedai Hari-Hari...

aku : eh,eh...mana ada, tak nampak pun!

suami : Ke Kedai Hari-hari kat sini bukan se?

aku : mungkin juga...macam ni lah datang je balik ke arah Kamdar,kita tunggu kat luar arked ni..

Akhirnya, suamiku dan dua lagi anakku berjumpalah kami di Arked Malindo tu....
Inilah pengalaman pertama kami sekeluarga 'shopping' di Jalan TAR, sebab masing-masing tak tahu selok-belok tentang perniagaan di sini...jadilah seperti 'rusa masuk kampung'...kelakarlah pulak bila dikenang-kenangkan peristiwa samalam :)

2 comments:

  1. dh lame dah x pi area tuh..sesak.. and skang kt mane2 pun dh ade org jual tudung. hehehe

    ReplyDelete
  2. salam bella,

    betul tu...tp sbb dah ada area tu, tu yg gi..kalau ikutkan jem mmg tak kuasanya gi situ!

    ReplyDelete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)