Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Sunday, July 24, 2016

Ikan siakap masak kengsom

Salam. Atas permintaan along yang nak makan masakan kengsom jadi aku pun masak ajelah untuk menu tengah hari hari ini.
Pagi tadi angah pergi ke Nirwana beli seekor ikan siakap ...boleh tahanlah juga saiz ikan tu. Harganya dalam RM10++ gitu. Cukuplah untuk kami makan sebagai hidangan tengah hari bersama-sama nasi putih panas-panas.
 
Masakan kengsom ini kalu orang trengganu kita sebut singgang asam pedas. Kengsom tu panggilan untuk menu thai di kedai atau restoran.

2 comments:

  1. tak pernah try masakan ni..nampak sedap..boleh la nanti google resepinya dan cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah Diana..memang sedap n menu sihat juga ni sbb rebus je

      Delete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)