BUKU KANAK2 & REMAJA

buku rujukan sekolah

BUKU RESIPI

Artikel berkaitan

Sunday, June 18, 2017

SUP AYAM


Salam dan selamat berpuasa. Tingkatkan amalan di minggu terakhir bulan ramadhan ini, mana tahu kita bertemu dengan malam lailatul qadar.

Resipi sup ayam ini sebenarnya dimasak oleh ira, atas permintaan si syuhadah.

Jom ikuti bahan-bahannya...

Bahan utama : Setengah ekor ayam (potong kecil-kecil)

Bahan Tumis :

Bawang putih ~ mayang*
Bawang besar ~ mayang*
Halia ~ mayang*
Rempah bunga cengkih, buah pelaga & kulit kayu manis*
Rempah sup bunjut
Ubi kentang ~ potong dadu
Air secukupnya

Cara memasak :
1. Tumis bahan bertanda * sehingga naik bau.
2. Masukkan air + ayam + sup bunjut + ubi kentang.
3. Perasakan dengan garam + gula secukup rasa.
4. Tutup api setelah ubi kentang dan ayam masak.

Selamat mencuba...

No comments:

Post a Comment

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...