Artikel berkaitan
Saturday, January 7, 2012
Kailan Goreng Ikan Masin
Suka tak makan sayur kailan? Aku sekeluarga memang suka makan sayur kailan terutamanya digoreng dengan ikan masin. Sedap dimakan panas-panas dengan nasi putih. Ikutilah resipinya...
Bahan utama ~ Kailan untuk 3 orang makan (potonglah ya)
Bahan tumis :
3 ulas bawang putih ~ hiris halus/tumbuk
5 batang cili padi ~ hiris halus/tumbuk
ikan masin ~ hiris kecil-kecil
Cara memasak :
1. Tumis bahan tumis sehingga naik bau. Masukkan kailan, perasakan dengan garam + gula secukup rasa.
2. Masak 2 - 3 minit sehingga kailan layu,angkat dan hidangkan panas-panas.
Labels:
sayur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
assalam teratai.pandai teratai masak ya?..
ReplyDeletemama aini ~ sikit2 adalah...:)
DeleteSayur faveret kalau mkn kat luar hihihi dpt baby kailan lg best kan:)
ReplyDeletesedapnye.. nak..!!!
ReplyDeletealamak.. tetiba je ngidam..
ReplyDeletesedap dan mnyelerakan...
ReplyDeleteana pun suka kailan neh..
hehehe...dap2...:)
rs cam esok pun nak buat
gak menu ni hehehe...
wah..mcm sedap jerkk... my favorite nih.. hehehe..
ReplyDeleteNew entry - Chong Wei benam Lin Dan di terbuka korea 2012..
wah..mcm sedap jerkk... my favorite nih.. hehehe..
ReplyDeleteNew entry - Chong Wei benam Lin Dan di terbuka korea 2012..
wah sedapnya makan kailan ikan masin ni..dah lama tak buat
ReplyDeleteinna suka baby kailan..lama dah tak makan sayur kailan nie...
ReplyDeletesaya suka juga sayur...
ReplyDeletetapi kat rumah tak pernah masak repsepi nie...ikan kering apa yang sedap yea?
saya biasa guna ikan masin tenggiri atau talang...:)
Deletewanginya....hubby cukup suka sayur ni..tu sebab selalu ada stok ikan talang kt umah
ReplyDeletesedap
ReplyDeleteselalu guna ikan masin jenis apa??
ReplyDeleteayu guna ikan masin tenggiri..
hehehe
dah join bloglist ayu?? sika tinggalkan URL di entry
http://ruhayurazali.blogspot.com/2012/01/pemberitahuan-gubar-bloglist-entry.html
Ayu ~ guna ikan tenggiri atau talang...
Deletenak join juga bloglist ayu ya:)
terima kasih beritahu:)
diana ~ boleh cuba buat letak lobak masin pulak lepas ini :)
ReplyDelete