Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Sunday, December 5, 2010

Keropok Lekor


Biasanya waktu petang, aku dan famili suka makan keropok lekor bersama air teh O. Oleh kerana keropok lekor yang menepati citarasa kami sekeluarga adalah dari kampung halamanku, nun di Kuala Terengganu, aku biasanya membeli keropok lekor ini dalam kuantiti yang banyak jika balik kampung. Keropok lekor ini akan aku simpan di dalam fridge untuk tahan lama.

Namun di musim hujan ini, agak sukar untuk membeli keropok lekor kerana tiada bekalan ikan! Jadi ramai peniaga keropok lekor 'tutup kedai' pada musim tengkujuh ini. Jadi terpaksalah makan keropok keping aje, tapi sedap juga...makan cicah air teh O!

12 comments:

  1. goreng pisang panas pon best makan hujan2 nih :)

    ReplyDelete
  2. sebenarnya nak cakap header tu cantik..hehe.bila buat?

    ReplyDelete
  3. hujan2 makan makann panas memang best kan
    ALL IN ONE
    saje je wat tajuk serprais gitu

    ReplyDelete
  4. lapar kepok. sedap sedap sedap :)

    ReplyDelete
  5. yes, memang keropok best, samada makan rebus atau goreng!

    ReplyDelete
  6. wahhh..akak, saya memang suka giler kopok lekor ni..kalu balik dr kuantan - klate, mesti singgah ganu beli kopok lekor yg sodap!!

    New entri :Maila Vote Saya..^_*

    ReplyDelete
  7. Ferry~keropok losong selalunya kak beli kat kedai Pak Long atau Tiga Dara,memang sedap.

    Has~kalau on the way balik kelate tu, ramai yg beli kat bukit tumbuh,memang best,tapi menunggu sampai 2-3 jam, tu yg x sanggup!

    ReplyDelete
  8. wah... kat mane la nk cari kat KL ni kak.. huhu.. Fizzo nk kne balik kmpung baru dpt keropok ni.. hehe..
    Kak.. Fizzo ader Tag akak untuk Award, sudi ambil eye..

    ReplyDelete
  9. akak, jom join

    http://myapeapeaje.blogspot.com/2010/12/jom-pakat-pakat-berbloglarian.html

    ReplyDelete
  10. lamanya tak merasa kepok leko ganu.. sedap & byk ikan... best.....

    ReplyDelete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)