Doa Solat Dhuha

Hayatilah...

Sunday, February 23, 2014

Cuti-Cuti Adelaide : Gorge Wildlife Park

Sabtu : 21 Disember 2013
 Gorge Wildlife Park ini terletak tidak jauh dari bandar Adelaide iaitu hanya mengambil masa lebih kurang 30 - 45 minit. Aku merasa seronok apatah lagi anak-anakku yang dapat merasai sendiri pengalaman ini. Haiwan yang dipelihara di sini dibiar bebas dan kita dapat berinteraksi secara langsung dengannya. Seronokkan tidak seperti di zoo, kita melihat haiwan-haiwan ini di dalam kandang!



Sampai hajat nak lihat kangaroo secara 'live'. Malah lebih teruja apabila dapat memberi makan dan menyentuh kangaroo ini. Nampak tangan tu...tangan akulah tu beri makan sang kangaroo putih - albino.

Malah kakak iparku, kak jan pun teruja memberi makan si kangaroo ini..ce lihat gambar di bawah ni. Semua tak mahu lepas peluang memberi kangaroo makan!

 Kak Jan 'khusyuk' memberi makan kangaroo..tak sedar
gambarnya diambil!

Gelagat ira, wani dan syu memberi kangaroo makan!

Keterujaan semakin memuncak apabila kami berpeluang memegang beruang kaola. Semua tak mahu melepaskan peluang ini walaupun terpaksa beratur menunggu giliran. 

 Pengalaman yang tak mungkin kami lupakan...
memegang anak beruang koala yang manja!

 Sebenarnya banyak lagi haiwan-haiwan lain di wildlife ini, tapi dua jenis haiwan ini menjadi tarikan kami, almaklumlah spesies ini hanya terdapat di benua Australia. Kalau tak dapat memegang dan memberi makan, rasanya seperti tak berbaloi je melancong ke sini...betul tak?

Boleh cari tak si kaola?

7 comments:

  1. TQ yat..memang koala tu manja sbb ada mknnnya tu..daun pokok koala

    ReplyDelete
  2. Bestnya.......bila aku nak ke oversea ni..huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang best Hanif. Nanti adalah peluang tu gi ke luar negara :)

      Delete
  3. waa..besnyer akak gi adelaide.. dpt main2 ngan kangaroo ngan koala lagi, 2 haiwan yg teringin sy sentuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak pe Has, ada peluang nanti mana tahu dapat gi nanti!

      Delete

Apa-apa komen/pandangan amat dihargai :)